Foto: SVT/Privat

Opinion i Åsele lägger ner

Uppdaterad
Publicerad

Åselepartiet Opinion lägger ner efter nästa val. Det meddelar styrelsen i dag.

Partiet har drabbats av uteslutningar, avhopp och dödsfall som lett till att flera av de engagerade inte längre orkar driva partiet vidare efter höstens val. Det berättar partisekreteraren Jessica Olofsson.

– För det första är vi för få, vi har tappat många och det har varit svårt att få in nya som vill engagera sig, vi tycker det blir för mycket.

Förlorade inflytande

Partiet fick 316 röster under kommunvalet 2014. Det innebär 16,61 procent av rösterna och fem mandat i kommunfullmäktige. Partiet fick tidigt inflytande i kommunen, bland kammade de hem posten som vice kommunalråd. Efter det har partiet i omgångar förlorat inflytande. Någonting som lett till att deras arbete känts tungrott menar Olofsson.

– På sätt och vis är det roligt och intressant och man vill vara med och påverka för att få till en förändring, men det är okså tungrott. Det finns väl dem som tycker det är tråkigt att vi slutar men det är säkert dem som är glada också, säger hon och skrattar.

Partiet uppger att de kommer fortsätta sin verksamhet fram till nästa mandatperiod. SVT har sökt partiets ordförande Carl-Johan Rådström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.