På ytan i vänsterbild är det tänkt att de nya hyreshusen ska ligga – om de blir av. Foto: SVT

Osäkerhet kring bygget – kommunen kollar uppgifter

Uppdaterad
Publicerad

Det råder stor osäkerhet kring bygget av nya hyreshus i Bjurholm. Kommunalrådet Christina Lidström (M) berättar att många har hört av sig. Men innan man kommer med ett besked om hur det blir vill man kolla igenom de uppgifter man har.

Just nu råder stor osäkerhet kring bygget av nya hyreshus i Bjurholm efter att facktidningen Byggnadsarbetaren publicerat avslöjande uppgifter kring företaget OLM och vd:n Robert Hellgren som vill bygga hyreshusen.

– Många har hört av sig till oss politiker och de är oroliga och nu tänker vi ta upp ärendet igen och gå igenom hela processen, säger kommunalrådet Christina Lidström (M).

Hellgren: ”Har inte några miljonskulder”

Enligt Byggnadsarbetaren har miljonskulder, konkurser och rättsprocesser kantat Robert Hellgrens verksamhet i tidigare bolag.

I ett svar på twitter till SVT skriver Robert Hellgren han inte har några miljonskulder. Han har varit med om konkurs men enligt honom har det berott på saker som han inte kunnat påverka.

– Jag vill vara tydlig med att bolagen som är relativt unga inte har några miljonskulder som påstås alla årsredovisningar och deklarationer är inlämnade. Jag har tidigare haft en skatt personligen som är avskriven och klar, skriver han och fortsätter:

– Jag har aldrig tvistat med kommuner (domstol), år 2011 så hade mitt bolag en fordran på en kommun när det gick i konkurs, men det hanterade konkursförvaltaren.

”Kollar upp de uppgifter vi har”

Inom en vecka hoppas Bjurholms kommun kunna komma med ett slutgiltigt besked berättar kommunalrådet.

– Nu gör vi så att vi kollar upp de uppgifter vi har så vi känner oss säkra att gå ut till medborgarna och säga hur det ligger till. Förhoppningsvis inom en vecka, säger Christina Lidström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.