Foto: SVT

Ovisst för 25 anställda vid Bussgods i länet

Publicerad

Bussgods i Västerbotten utreder nu konsekvenserna av att Bussgods i Norrbotten läggs ned från årsskiftet, många av kunderna är gemensamma. 25 anställda jobbar vid Bussgods i Västerbotten som omsätter drygt 40 miljoner kronor.

Nedläggning i Norrbotten kom som en chock för kolleger i Västerbotten. Man blev inte blivit informerade i förväg om beslutet, detta trots att man samarbetat under flera år.

– Vi är helt chockade, säger Harriet Söder, vd för Bussgods Västerbotten.

Flera av kunderna är också oroliga och har vänt sig till Bussgods Västerbotten och frågat hur det blir i framtiden. Bara för några år sedan diskuterades en sammanslagning av Bussgods i Norrland, men det blev inget av med det. Jämtland drog sig ur samarbetet och ska nu sälja ut verksamheten, i Norrbotten läggs den ned. 

Är bussgods kvar i Västerbotten om ett år?

– Det kan jag inte svara på. Vi utreder nu konsekvenserna  av hur nedläggningen i Norrbotten slår mot oss, Västerbotten och Norrbotten är  två av landets större Bussgodsföretag, särskilt för inlandskommunerna är verksamheten viktig för invånarna, säger Harriet Söder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussgods i Norrbotten läggs ned

Mer i ämnet