Petter Andersson har gjort sitt på fotbollsplanen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ljusvattnets Henry lägger av med fotbollen

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsproffset Petter Andersson från Ljusvattnet väljer att lägga skorna på hyllan. Efter knäoperationen i somras skrev Petter på för sin gamla klubb Hammarby, men nu har Andersson meddelat klubben att han tvingas riva treårskontraktet. Det är omöjligt att fortsätta karriären.

– Jag klarar inte av att spela fotboll på det sätt och på den nivå jag vill. Knäet håller inte, konstaterar den 31-årige Burträsksonen, som haft sina största framgångar som utlandsproffs i holländska Groningen och danska Midtjylland.

Läs också: SVT besöker Petter i Groningen

Petter Andersson har kallats Ljusvattnets Henry, efter den franska fotbollsstjärnan Thierry Henry. Efter starten i Ljusvattnets IF har han spelat för Sunnanå SK, Skellefteå AIK, Hammarby IF, FC Groningen och FC Midtjylland.

Skadorna orsakar stress

Som junior spåddes han en lysande framtid. Det blev 42 ungdomslandskamper och 2 a-landskamper. Men Anderssons karriär kom att kantas av skadebekymmer och flera knäoperationer.

Till Bajens sajt säger Petter att skadorna har orsakat mycket frustration och stress, och att han nu känner sig avklarad med fotbollen.

– Så jag tar sikte mot ett annat yrke nu, och det ser jag fram emot.

På stockholmsklubbens hemsida lovar också tvåbarnspappan Petter Andersson att han kommer att sitta på läktaren när det passar.

– Jag kommer att följa Hammarbys matcher så länge jag är stockholmsbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.