Flygbild över Ön i Umeå. Foto: Lars Lindh

Planer på Ön pausas – avtalen är för diffusa

Publicerad

Nu har byggnadsnämnden i Umeå beslutat att pausa pågående detaljplaner och inte påbörja nya detaljplaner på Ön i Umeå. Det behöver skrivas ett nytt avtal mellan kommunen och de privata fastighetsägarna innan arbetet kan återupptas.

Avtalet angående utbyggnad av infrastruktur på Ön i Umeå är inte giltigt, fastställer Mark- och miljödomstolen. I det undertecknade avtalet som finns mellan kommunen och de privata fastighetsägarna anges hur mycket ägarna ska bidra med till infrastrukturen på Ön. Men i avtalen framgår det inte vilken typ av infrastruktur det handlar om, exempelvis en bilbro och när det är tänkt att bygget ska vara klart.

LÄS MER: Liten fågel hotar kommunens stora byggplaner

Byggplaner på Ön i Umeå

Avtalen har bedömts som diffusa och nu arbetas det med att göra om avtalen för detaljplanerna på privat mark.

– Ett informationsbrev kommer inom kort att gå ut till alla som berörs, säger Mikael Berglund (S) byggnadsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Byggplaner på Ön i Umeå

Mer i ämnet