Polisen varnar för renar på vägar i Västerbotten. Foto: TT.

Polis varnar för renar på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Renarna har sökt sig upp på vägar i Västerbotten på grund av snön. Nu uppmanar polisen trafikanter att köra försiktigt. Senaste tiden har många renar lämnats svårt skadade i vägkanterna.

Polisen uppmanar nu trafikanter som färdas på vägarna i Västerbotten att köra försiktigt och vara uppmärksamma. Det är renar på E45 mellan Sorsele och Slagnäs, samt på 363 mellan Holmfors och hela vägen fram till E45.

Den senaste tiden har många renar blivit påkörda och lämnats svårt skadade efter vägkanten, utan att förarna har rapporterat olyckan till polisen.

– Man ska ju ringa in till polisen i sådana här fall just för att det måste kontrolleras hur allvarligt djuret är skadat och om det måste avlivas så det inte behöver lida. Gör man inte det kan det räknas som en smitning, sa Marie Andersson, RLC-kommunikatör på polisen till SVT tidigare.

Under fredagen hittades en svårt skadad ren som släpade sig fram på vägen med hjälp av frambenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.