Magnus Forsgren, chef vid polisens avdelning för grova brott, menar att Ersbodautredningen kommer att fortsätta. Foto: Tommy Forsgren, SVT

Polisen om dödsskjutningen på Ersboda: ”Blir inget cold case”

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren yrkade på livstid för den 30-årige mannen. Tingsrätten ogillade åtalet och kan inte ens säkert säga att han befunnit sig på mordplatsen på Ersboda. Nu pekar allt på att mordutredningen hamnar hos polisen igen.

Trots att mordåtalet ogillades tycker Magnus Forsgren, chef vid polisens avdelning för grova brott, att det var bra att åklagare Andreas Nyberg valde att pröva ärendet i rätten.

Om inte åklagaren väljer att överklaga domen, kommer polisen arbeta vidare med fallet. Kanske inte med samma intensitet som tidigare, enligt Forsgren, som säger att utredningen inte kommer att läggas ner eftersom det finns stenar kvar att vända på.

Dödsskjutning på Ersboda

– Det kommer inte att bli ett cold case, vi kommer att jobba vidare, säger han.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet