Kvarlevorna hittades i slutet av augusti i ett skogsområde utanför Kåge i Skellefteå kommun. Foto: SVT

Polisen lägger ner utredning om mänskliga kvarlevor i Kåge

Publicerad

I slutet på augusti i år hittades mänskliga kvarlevor i en skog utanför Kåge i Skellefteå kommun. En förundersökning om mord inleddes. Nu har förundersökningen lagts ned då polisen inte har hittat något som tyder på brott.

Några dagar efter fyndet i augusti lyckades polisen identifiera kvarlevorna, de tillhörde en man som varit försvunnen sen 2018.

En knapp månad senare hittade polisen också resten av kroppen i nära anslutning till den tidigare fyndplatsen.

David Helgesson, chef vid polisens grova brott-avdelningen i Umeå, berättade i oktober att polisen inte hade några egentliga misstankar om brott men att mord-rubriceringen kvarstod eftersom det fanns vissa frågetecken kvar och de ville gå igenom tillhörigheter som hade hittats i samband med kroppsfynden.

Men nu har polisen alltså lagt ner förundersökningen då det inte funnits något som tyder på brott. Polisen skriver själva på sin hemsida att anhöriga till mannen har blivit underrättade om beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer