Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fått veta att poliser ska patrullera” – hör elever och områdeschefen för gymnasiet om händelsen. Foto: SVT, Tommy Forsgren

Polisen närvarande på Dragonskolan: ”Vi tar det på största allvar”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen var polisen närvarande på gymnasieskolan Dragonskolan i Umeå. Detta efter det misstänkta hotet mot elever på skolan. Polisen och skolpersonal mötte upp elever som känner oro och obehag kring händelsen.

– Vi ska bedriva vår verksamhet som vanligt. Just nu rör det sig om en obekräftad ryktesspridning, inget annat. Men vi tar det på största allvar, säger Pontus Clarin, områdeschef för gymnasiet.

Dragonskolan har omkring 2 000 gymnasieelever och är en av Sveriges största gymnasieskolor. Under tisdagen larmade personal polisen om ett misstänkt hot som spridits i sociala medier.

En tonåring greps och förhördes under tisdagen. Personen släpptes senare på fri fot men är fortfarande misstänkt. Händelsen rubriceras som grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Hör områdeschefen för gymnasiet och elever om händelsen i videon ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.