Polisen utreder villabranden i Myckle utanför Skellefteå

Publicerad

Polisen utreder villabranden i Myckle utanför Skellefteå som mordbrand och söker vittnen till händelsen.

– Det finns ingen misstanke om att branden var anlagd men vi har knapphändiga uppgifter och vi vet att det var mer folk på platsen, säger Johann Kristiansson, förundersökningsledare vid polisen.

Det var i mitten av maj som en villa i Myckle brann ner till grunden. Polisen har gjort en teknisk undersökning av platsen men vet inte hur branden startade.

– Det är väldigt svårt och det finns inte så mycket att leta efter när bevisen är uppeldade, säger Johann Kristiansson, förundersökningsledare vid polisen.

”Knapphändiga uppgifter”

Polisen vädjar därför till personer som befann sig på platsen innan och under branden att höra av sig till dem.

– Vi vill ha in så mycket uppgifter som möjligt. Vi har knapphändiga uppgifter och vet att det varit mer folk på platsen, säger Johann Kristiansson.

Händelsen rubriceras enligt polisen som mordbrand för att kunna genomföra utredningstekniska åtgärder. Ingen person skadades i branden.

– Det finns ingen misstanke om att den är anlagd, säger Johann Kristiansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.