Polis utreder misstänkt mord i Norsjö. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Polisen vill veta mer om kvinnans sista dag i livet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Skellefteå vädjar till allmänheten efter iakttagelser av kvinnan som blev mördad i Norsjö lördag den 14/10.

Det var i lördagen den 14:e oktober som en äldre kvinna hittades död i ett soprum i Norsjö. Polisen vet sen tidigare att kvinnan sågs vid liv på affären klockan 13.30 – en halvtimme innan mordet. Nu vädjar man till allmänheten efter fler iakttagelser av kvinnan den dagen.

– Vi har fått in många bra uppgifter, men vi vill kunna kartlägga henne minut för minut. Det är för att stärka upp utredningen, säger polisens gruppchef Bo Sandström.

Kvinna hittad död i Norsjö

Kvinnans signalement är lutande gångstil, grått/vitt hår, lila kappa, mörka byxor, mörka skor, väska, pannband, mörka vantar och ca 163 cm lång. Om man har sett kvinnan under den aktuella dagen så kan man ringa 114 14 eller gå in på Norsjö polisstation lördag 08.00-14.00 samt söndag 15.00-20.00.

Polisens utredningar fortsätter konstant i samma takt, det finns poliser på plats i Norsjö för att jobba med utredning och ge trygghetskänsla.

– Vi försöker svara på folks frågor och finnas där. Norsjöborna har varit väldigt hjälpsamma och omtänksamma, de vill hjälpa oss så gott de kan, säger Bo Sandström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet