Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lars Westermark, lokalpolisområdeschef berätta om trygghetsarbetet på Morö backe. Foto: SVT, Zanna Nordberg

Ingen ökad polisnärvaro på Morö Backe i Skellefteå: ”Kan snarare skapa oro”

Uppdaterad
Publicerad

I sommar blev en nio-årig flicka överfallen utomhus på Morö Backe i Skellefteå. Händelsen skapade oro i stadsdelen.

Men polisen har inte ökat närvaron i området – utan har jobbat med att bibehålla tryggheten på andra sätt.

– Min bedömning är att vi snarare kan skapa en oro och en otrygghet genom att agera på det sättet, säger Lars Westermark, lokalpolisområdeschef i Skellefteå.

I juli skedde ett misstänkt mordförsök på en nio-årig flicka på Morö Backe i Skellefteå. Händelsen skapade stor oro och föräldrar började kvällsvandra.

I fredags skedde ett våldsdåd på Morö Backe i en bostad. Ärendet rubricerades först som mordförsök av polisen, men rubriceringen har sedan ändrats till grov misshandel.

Händelserna har ingen koppling

Polisen har inte ökat sin närvaro i området efter fallen. Lars Westermark, polisområdeschef, menar att fallet med den nio-åriga flickan är ett väldigt ovanligt fall som är svårt att förebygga från polisen sida och att fredagens mordförsök skedde inom ”vissa typer av kretsar”.

– Utifrån ett trygghetsperspektiv tror jag det är väl känt bland de som bor här att det är ett sådant brott som man själv inte kunnat bli föremål för. Det handlar om ett brott som sker i vissa typer av kretsar, där det är förhöjd risk för att drabbas av våldsbrott, säger Lars Westermark.

Hör lokalpolisområdeschefen berätta om trygghetsarbetet på Morö backe.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer