Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
S, V och KD – tre partier med skilda åsikter har styrt Vindeln den senaste mandatperioden. I klippet berättar Daniel Jaede (KD) och Mathias Haglund (S) om samarbetet. Foto: Berno Jonsson/SVT

Politikerna i Vindeln sätter samarbete före ideologi – därför har S, V och KD valt att styra tillsammans

Publicerad

Vindeln har under den senaste mandatperioden styrts av tre olika partier med vitt skilda åsikter i grunden. Ändå betonar alla att samarbetet har gått över förväntan.

– Vi ser mer praktiskt och mindre ideologiskt på de frågor som måste lösas, säger Mathias Haglund (S) som är kommunalråd.

Ovanligt samarbete i kommunen

Det är Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna som bildat majoritet och styrt tillsammans.

Valet 2022 Vindeln

– Vi har haft en förtroendefull dialog med öppna sinnen och respekt för varandras åsikter, säger Daniel Jaede (KD).

– Det har fungerat bra. Vi är en liten kommun och har inte så mycket pengar att röra oss med och då måste vi samarbeta för att dra verksamheten framåt, säger Erik Landby (V) som sitter i fullmäktige och i kommunstyrelsen.

Haglund (S): ”Vi är på rätt väg”

Tidningen Dagens Samhälle har utsett Vindeln till årets raketkommun då man förbättrat sina värden gällande bland annat arbetsmarknad, skola och äldreomsorg.

– Mycket glädjande och det visar väl att vi är på rätt väg i vårt politiska samarbete, säger Mathias Haglund (S).

Hör fler röster från Vindeln i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Vindeln

Mer i ämnet