Stort tryck på att köpa hus i byn Blattnicksele

Publicerad

I byn Blattnicksele i Sorsele kommun är det stort tryck på att få köpa hus. Att platsen blivit allt mer populär märks bland annat på att man bygger ut mataffären där.
– Det är en viktig signal i en by att affären bygger ut, säger Anders Oskarsson som jobbar på ett byggföretag i Blattnicksele.

Ulrika Söderberg, anställd på Icabutiken i Blattnicksele, berättar att affären kommer bli dubbelt så stor. Att kunderna är köptrogna och att det är mycket semesterfolk som stannar upp där.

Teknisk chef, Sorsele kommun: ”Bybor har uttryckt en önskan”

Simon Sundström, teknisk chef på Sorsele kommun, berättar att det inte finns några planer på att bygga nya bostäder i byn.

– I möten har det framkommit att behovet finns men det finns inga beslut. Bybor har uttryckt att det är en bostadsbrist men det finns inget dokumenterat eller analyserat, säger han.

Om det blir aktuellt i framtiden – vilken typ av bostäder vill ni bygga?

– Det skulle i så fall vara flerfamiljshus med seniorinriktning eller allmän uthyrning.

I klippet ovan besöker vår reporter Berno Jonsson matbutiken i Blattnicksele.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer