Två Umebor har dömts till fängelse för att ha beställt ett kilo narkotika med posten. Foto: Polisen

Postade ett kilo knark – döms till mångåriga fängelsestraff

Publicerad

En man och en kvinna skickade efter ett kilo knark med post. Försändelsen innehöll till största del amfetamin och paketet beställdes till kvinnans mor. Nu har både mannen och kvinnan dömts till över tre år i fängelse.

Försändelsen, som skickades från Tyskland, innehöll 994 gram amfetamin, 6 gram ketamin och 2,93 gram heroin. Paketet beslagtogs omgående i Stockholm av Tullverket den 10 augusti.

Man beslutade sig för att byta ut innehållet i paketet och låta det skickas vidare upp till Umeå där man organiserade spaning på de misstänkta.

Kvinnan kvitterade ut paketet den 15 augusti och mötte senare upp mannen på en butik i Umeå där hon överlät försändelsen till honom.

De båda greps när de lämnade butiken och kvinnan hade då 10 000 kronor i kontanter på sig. Enligt domen anser tingsrätten att det klarlagts att drogerna var till för att säljas vidare.

Bägge döms till fängelse

Det visar sig även under förhör att deras historier inte stämmer ihop och bägge två döms nu till fängelse.

Kvinnan döms till fängelse i tre år och fyra månader för grov narkotikasmuggling, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Mannen, som dessutom stod åtalad för liknande narkotikasmuggling via brev, döms till fängelse i tre år och fem månader för grov narkotikasmuggling och narkotikasmuggling av normalgraden.

Bägge två begärs fortsatt häktade tills domen i ansvarsdelen vinner laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.