Foto: Nader Sedehi/SVT

Rättsmedicin i Umeå flyttar till nya lokaler – ska hjälpa polisen utreda brott

Uppdaterad
Publicerad

Nu flyttar rättsmedicinska enheten i Umeå till nya lokaler på Norrlands universitetssjukhus. Förhoppningen är att bli bättre på att hjälpa polisen i de fyra nordligaste regionerna i deras arbete med brottsutredningar.

– Det kommer att ge bättre förutsättningar för att hjälpa polisen, säger Johanna Loisel, enhetschef på rättsmedicinska enheten i Umeå.

Idag invigdes rättsmedicinska enheten i Umeå sina nya lokaler. De nya lokalerna är dubbelt så stora som de gamla och ger helt nya förutsättningar för bland annat rättsmedicinska obduktioner.

– Våra gamla lokaler var 26 år gamla och passade inte längre för vårt arbete. De nya lokalerna är specialbyggda för rättsmedicin och kommer att ge bättre förutsättningar för att hjälpa polisen i dödsfallsutredningar och för att göra skadedokumentation på brottsoffer och misstänkta gärningspersoner, säger Johanna Loisel, enhetschef på rättsmedicinska enheten i Umeå. 

I klippet ovan kan du höra henne berätta mer om nya lokalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.