Igår kväll spelade umebandet Refused på Exel Arena i Umeå och det sades att det var bandets sista spelning. Foto: SVT

Refused avslutade på scen i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Umebandet Refused spelade på en utsåld Exel Arena i Umeå. Sedan blev det efterfest på Fabriken.

Klockan 19:00 slogs dörrarna till arenan upp för det som sades vara den sista spelningen för Refused. Men så blev det inte, Refused spelade även på efterfesten.

Under året har Refused  gjort en återföreningsturné och sålt ut arenor världen över. I februari i år spelade Refused på Scharinska i Umeå, en hemlig spelning som sålde slut. På lördag kväll hade fansen som inte fick chansen att se bandet då en ny möjlighet.

Hardcorebandet Refused

Fyra band

Förutom Refused spelade banden Two White horses, Råd Kjertil Senza Testa och Randy the band.

Refused gick punktligt på klockan 22:45 och avslutade exakt vid midnatt efter att ha klämt in ett trettio sekunder långt avslutningsnummer.

Dennis Lyxzén passade på att kritisera att ungdomsgårdarna blir allt färre, och han sa att utan ungdomsgårdarna skulle Refused inte stått där de stod denna kväll.

Utsålt och lugnt

Exel Arena som tar cirka 3000 personer var utsåld och överskottet från spelningen gick till Kvinnojouren i Umeå. Polisiärt var det en lugn tillställning.

På efterfesten på Fabriken återuppstod flera av hardcoreumeås forna giganter som Abhinanda och Final Exit. Även Refused spelade låtar från sin första EP.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hardcorebandet Refused

Mer i ämnet