Bedrägerihärvan växer – Region Västerbotten meddelar nu att fler blivit utsatta för bluffsamtal. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Region Västerbottens nya varning: Fler utsatta för bedrägerier

Publicerad

I fredags gick Region Västerbotten ut med att flera personer blivit uppringda av bedragare som uppger att de ringer från Sorsele sjukstuga och försöker komma åt bankuppgifter. Nu visar det sig att ännu fler personer blivit utsatta.

Enligt Region Västerbotten är det även personer i Robertsfors som blivit utsatta och liknande bedrägeriförsök har också förekommit i andra delar av landet.

Personerna som ringer säger ibland att de vill boka en tid för hälsokontroll, eller lämna ut provsvar och vill att man signerar med sitt BankID eller använder bankdosa.

– Med anledning av det här vill vi gå ut och varna för det här igen och påminna om att vården aldrig kontaktar invånare på det här sättet och uppmana att signera med BankID. Vi vill också be de som blivit utsatta för bedrägeriförsök att anmäla det till polisen så att de kan utreda det vidare, säger Tobias Mårtensson, säkerhetssamordnare, Region Västerbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.