Ywonne Viklund, hälsoutvecklare på Region Västerbotten, som tagit fram tjänsten. Foto: SVT

Regionen lanserar webbtjänst mot tobak i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Rökning kan vara en av de största riskfaktorerna för att försämras eller dö i covid-19, visar en ny kinesisk studie och av en slump lanserades nu Region Västerbotten en ny webbtjänst för de som vill sluta röka.

– Jag tror det här kommer bli en bra tjänst för de som inte bor nära en centralort, säger Ywonne Viklund, hälsoutvecklare på Region Västerbotten.

Den nya webbtjänsten har nyligen lanserats och, som P4 Västerbotten var först med att rapportera om, har redan börjats använda av några få. Den är tänkt att användas för de som har långt att åka till ett fysiskt möte i en centralort, men blir ännu mer aktuell i coronatider.

– Den innehåller allt som en vanlig tobaksavvänjning skulle innehålla, säger Ywonne Viklund.

Coronaviruset i Västerbotten

Än så länge finns bara tjänsten på svenska och för de som inte förstår det går det att ringa sluta röka-linjen för att få hjälp med sitt tobaksberoende.

Hör Ywonne Viklund, hälsoutvecklare på Region Västerbotten, berätta om tjänsten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet