Riedl (M) vill sänka skatter och satsa på trygghetsfrågor

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna vill göra satsningar på vägar och polis, som ska gynna Västerbotten. Men partiets förstanamn på rikdagslistan, Edward Riedl, tycker också att det är viktigt att sänka skatten på bensin och diesel och ta bort flygskatten.

Moderaternas valbudskap handlar bland annat om jobb före bidrag, sänkta skatter och lag och ordning. Det är frågor som naturligtvis också rör Västerbotten, säger Moderaternas riksdagskandidat Edward Riedl, men han menar att det också är viktigt att stoppa vad han kallar straffbeskattningen av Norrland.

– Vi kommer att sänka bensin- och dieselskatten, ta bort flygskatten och stoppa det nya förslaget om kilometerskatt, säger han.

Val 2018 – #dinröst

”Satsningar på polis och välfärden”

Riedl menar att de här skatterna missgynnar de som lever i delar av landet med stora avstånd och att det påverkar konkurrenskraften och möjligheten att leva i Norrland. Men han lyfter också fram de satsningar som Moderaterna vill göra i norra Sverige, bland annat på sjukhus, vägar och polisväsendet.

– Trygghetsfrågorna, men också sjukvård och skola, är fundamentala delar av samhällskontraktet. Fungerar inte de kommer människor till slut känna misstro mot samhället och staten, så vi har stora satsningar på polisen och välfärden. De sakerna måste fungera i ett samhälle, säger Riedl.

Vill sänka skatten

En annan viktig del av Moderaternas politik är att det ska löna sig att arbeta. Därför vill partiet sänka skatten för löntagare och pensionärer.

– Det är en bra politik som gör att man får mer kvar att bestämma över själv, samtidigt som den ger fler skattebetalare, säger Riedl.

Tre frågor som Edward Riedl vill jobba för om han blir vald

– Minskad beskattning på arbete och pension

– Minskad straffbeskattning av Norrland

– Moderniserad lagstiftning för att öka tryggheten på nätet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet