Margareta Rönngren hamnade till slut på valbar plats. Foto: SVT

S-listor tar form – Rönngren får plats i fullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Umeå har nu enats om sina kandidater till de olika politiska posterna inför valet 2018. Margareta Rönngren hamnade till slut på valbar plats. Hans Lindberg och Janet Ågren föreslås bli kommunalråd.

Inför mötet var det stor debatt runt Margareta Rönngren och Christer Lindvall, två namn som på måndagen lyfts upp högre på partiets listor inför valet. Rönngren till en förväntad ordinarie plats i på fullmäktigelistan och Christer Lindvall på ersättarplats.

– Det är så att vi haft många reaktioner från föreningar och valberedningen har varit lyhörda och gjort ett reviderat förslag, berättar valberedningens ordförande Carin Nilsson.

De toppar riksdagsplatserna

När det gäller riksdagsplatserna, så toppas listan av Björn Wiechel och Helen Pettersson. Peter Olofsson och Harriet Hedlund toppar listan till landstinget (som 2019 kommer att bli en regionkommun). Erik Bergkvist föreslås som ordförande i den Regionala utvecklingsnämnden. 

Nilsson föreslås ersätta Ågren

Socialdemokraterna I Umeå hade på söndagen ett långt nomineringsmöte för att komma fram till vilka namn som ska föreslås till olika uppdrag 2018. Hans Lindberg föreslås fortsätta som första kommunalråd och han får sällskap av Janet Ågren, som idag är ordförande för äldrenämnden. Carin Nilsson föreslås ersätta Ågren i äldrenämnden. I övrigt vill man att samma personer som leder nämnderna idag ska fortsätta efter 2018. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.