Foto: TT.

Så blir Skellefteås nya busstation

Publicerad

I månadsskiftet april/maj påbörjas arbetet med Skellefteås nya busstation. I augusti ska den vara helt klar. Busstationen ska användas till dess att ett nytt resecentrum byggs.

De nya hållplatserna kommer att finnas mellan järnvägen och Södra järnvägsgatan väster om stationshuset i Skellefteå. NCC kommer att ansvara för bygget som väntas vara klart i augusti. Orsaken till bygget är att kulturhuset i Skellefteå börjar byggas i höst på den gamla platsen.

Förhoppningen är att de nya hållplatserna ska vara med i höstens tidtabell, den 21 augusti.

Busstationen ska användas av regionsbussarna. Avstigningsplatser för byte till lokalbussar ska som tidigare ske på Kanalgatan. Under sommaren kommer det att byggas till en vänthall. Vid vänthallen kommer det finnas cykelparkering, handikapparkering, taxiplatser och en vändzon där man kan hämta och lämna passagerare.

Så blir den nya busstationen. Foto: Skellefteå kommun.

När bygget med den nya busstationen är klart påbörjas rivningen av den gamla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.