Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Sara berätta om varför hon valt att få återvinningen hämtad vid dörren. Foto: Ida Sandberg / SVT

Sara Norberg i Vännäs får återvinningen upphämtad vid dörren

Uppdaterad
Publicerad

I glesbygd kan man få åka långt till returstationen med återvinningen. I centralorter är det betydligt enklare att ta hand om skräpet.

Sara Norberg i Vännäs får sin återvinning hämtad hemma gratis av ett privat företag.

Sara Norberg i Vännäs har sedan ett år tillbaka fått hämtning hemma av papp, plast och metall av ett privat företag.

– När jag först hördes tala om tjänsten så tyckte jag att det lät för bra för att vara sant, men nu har jag använt dem ett år och jag är jättenöjd.

Företaget får betalt från förpackningsproducenterna så för Sara är tjänsten gratis. Hon beställer hämtning och ställer ut återvinningen och företaget hämtar inom ett par dagar.

Risk att hämtning sker för sällan

Trots att inte är all återvinning hämtas upp så tycker Sara att tjänsten varit en hjälp i livspusslet, hon känner sig dock tveksam till om det kommer att kunna fungera lika bra i kommunens regi.

– Det jag ser som en risk är att man inte ska kunna få hämtning så ofta som man behöver, vilket skulle kunna leda till att personer struntar i att sortera. Men skulle det fungera så vore det toppen.

I klippet hör du Sara berätta om varför hon valt att få återvinningen hämtad vid dörren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.