Foto: Anders Öhlund, SVT

Politiker ute på hal is – byggde hockeyrink utan tillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Efter tio år utan hockeyrink köpte Bjurholm ifjol in en sarg från Åsele kommun för 38 000 kronor. Men sargen kom aldrig upp, istället började en försäljning diskuteras. Då fick några hockeyintresserade politiker nog och monterade upp sargen ändå.

De hockeyintresserade politiker som under helgen slog till och monterade upp sargen var samma politiker som för ett år sedan beslutade om inköp. Men sedan dess har sargen blivit liggandes.

– Vi var tre politiker och sex frivilliga som monterade upp den i helgen. Två från liberalerna och en moderat, säger Pelle Lindkvist (L).

– Det fanns ju ett beslut om att sätta upp sargen, men ingenting hände. Det gick så sakta så sakta. Vi fick nog, säger Bengt Sundling (M).

Bjurholms kommunchef Jimmy Johansson är kritisk till att de på eget bevåg satte upp sargen.

– Det är inte okej att göra så här, säger han. Vem har ansvaret om det händer något? Är den monterad på rätt sätt? undrar Jimmy Johansson.

Frågan diskuteras

Idag, tisdag, kommer kommunsstyrelsens presidium, där Bjurholms ledande politiker ingår, diskutera frågan om hockeyrinken.

Är det något annat ni också tänker slå till emot som ni tycker går sakta hos kommunen?

– Man vet aldrig. Vi kanske har börjat en ny trend. Det är inget vi har en plan på, men någonstans måste man sätta ned foten, säger Pelle Lindkvist (L).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sargbygget i Bjurholm

Mer i ämnet