Udominate har bytt tränare, tappat nyckelspelare och värvat nytt inför den nya säsongen. Foto: Privat

Säsongsstart för nytt Udominate

Uppdaterad
Publicerad

På söndag är det dags för premiär för Udominate i årets säsong av damernas Basketliga. Efter finalförlusten i våras har klubben bytt tränare, tappat nyckelspelare och värvat nytt.

Joakim Genetay, ny general manager för säsongen, har dock inte kommit utifrån. De senaste två åren har han suttit i Udominate styrelse.

– Det är nya tag, Vi har byggt ett lag från grunden. Tillsammans med coachen som är mycket erfaren har vi tittat på vad vi behöver för spelare för att få det bästa tänkbara laget, säger Joakim Genetay, general manager i Udominate.

LÄS MER: Storstjärnan lämnar Udominate

Totalt har Udominate gjort klart med nio nya spelare, varav sju utländska. De många nyförvärven är något som Joakim Genetay menar har med Julian Martinez Alman, Udominates nya tränare, och hans kontakter att göra.

– Vi har gått igenom hela spelarmarknaden i Europa och på så vis byggt ett lag med mycket mer fokus på just laget snarare än individuellt duktiga basketspelare, säger Joakim Genetay.

Spelar för att vinna allt

Säsongen startar på söndag då Udominate möter AIK Basket på hemmaplan och målsättningen är att nå final även i år.

– Vi ska spela för att vinna varje match. Självklart är målsättningen att gå till final igen men vi försöker ha en lite mer ödmjuk inställning i år, säger Joakim Genetay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.