Foto: SVT

Storstjärnan lämnar Udominate

Uppdaterad
Publicerad

Martina Stålvant, landslagsguard och storstjärna i Udominate Basket erbjuds inget nytt kontrakt.

– Vi har tittat på hur vi ska bygga laget inför nästa år och då finns hon inte med, säger klubbens general manager Joakim Genetay.

För två år sedan blev Stålvant, 28, utsedd till MVP efter att Luleå tagit hem SM-guldet. I våras var hon en av Umeås ledande spelare när laget tog sig till final och kammade hem ett silver. Men någon fortsättning i Udominate blir det dock inte.

LÄS MER: Udominate utklassade i första finalmatchen

– Vi kommer inte att erbjuda Martina något nytt kontrakt, nej, säger Joakim Genetay.

Varför inte då?

– Vi har en ny coach, och har hittills presenterat åtta spelare inför nästa år. Vi har tittat på de spelare vi har haft och de som finns på marknaden, och då har det slutat med det här laget som vi nu presenterat.

Uppgifter: klar för konkurrenten

Enligt uppgifter till Sportbladet ska stjärnan nu vara klar för Alvik Basket, som ifjol nådde semifinal i slutspelet.

– Hon är ju en Stockholmstjej så jag förstår att hon längtat tillbaka till storstaden lite grann. Stämmer det att hon nu är klar för Alvik så får jag önska henne hemskt mycket lycka till, säger Joakim Genetay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.