I Centern har fyra politiker kastat in handduken efter valet. Robert Broman är den enda som blev vald som sitter kvar på sin plats. Foto: SVT

Alla valda Centerpartister har hoppat av – utom en

Uppdaterad
Publicerad

Av de Centerpartister som blev valda till kommunfullmäktige i Norsjö är det bara en som sitter kvar. De andra har hoppat av.

– Det är bara jag kvar av de som fick en stol, säger Robert Boström.

Centerpartiets kretsordförande Robert Boström i Norsjö säger lite skämtsamt om sig själv att han är sista man på skutan när han beskriver de politiska avhoppen sedan senaste valet.

–  Fyra personer har av olika anledningar inte fått det att fungera att jobba politiskt. Vi hoppas vi inte ska få några fler, men man kan ju inte veta. Vi har fortfarande drygt ett år kvar, säger han.

Läs också: Allt fler folkvalda politiker hoppar av

“Svårt att få ihop det med fritidspolitik“

I Norsjö har inte mindre än åtta politiker lämnat sina uppdrag sedan valet. I Centern är det alltså fyra politiker som kastat in handduken.

–  Vi försöker ju att få in unga personer i politiken, men jag kan förstå att det är svårt att få ihop det här med fritidspolitik. Inför nästa val får vi nog vara mer taktiska med vilka vi skriver på listan. Samtidigt är det ju de unga som ska och bör utforma Norsjös framtid, säger Robert Boström (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.