Sjukvårdsdirektören om läget på akuten på Nus: ”Tar arbetsmiljön på allvar”

Publicerad

Sjukhusledningen känner inte igen den alarmerande situation på akuten på Nus som till exempel Vårdförbundet målar upp. Men hälso- och sjukvårdsdirektören säger att det ibland kan bli ett hårt tryck på verksamheten och att arbetsmiljön är något man tar på allvar.

Det har framförts kritik mot läget på akuten på Nus. Både en insändarskribent och Vårdförbundet beskriver det som att patientsäkerheten inte upprätthålls och som att trycket på personalen är väldigt hårt. Men hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa känner inte igen den kaosbild som målas upp.

– Inte specifikt på det sättet. Däremot i en verksamhet som vården så finns det ofta situationer när det är tufft och pressande, säger Winsa.

Tar arbetsmiljön på allvar

Brita Winsa säger att sjukhusledningen tar arbetsmiljöproblem på största allvar, men att hon i dagsläget inte har några indikationer på att läget på akuten är kritiskt och inte heller att patientsäkerheten är hotad.

– Jag gör bedömningen att patientsäkerheten upprätthålls. Men självklart tittar vi på detta, säger hon.

När det gäller Vårdförbundets krav på högre lön till personalen på akuten säger hon:

– Jag tror inte att enbart lön löser frågorna om arbetsmiljö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer