Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klubbdirektör Åsa Andersson uttalar sig om beslutet. Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Efter kritiken: Skellefteå bryter kontraktet med Agostino – värvades från ryska KHL

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK Hockey bryter ettårskontraktet som nyligen tecknades med den amerikanske forwarden Kenny Agostino, det meddelar klubben i ett pressmeddelande. Anledningen är nya uppgifter kring försöken att i förtid bryta kontraktet med KHL-laget Nizhnij Novgorod. 

Under onsdagen har det framkommit att Skellefteå AIK:s nyförvärv Kenny Agostino redan förra säsongen haft möjlighet att lämna KHL.  Aftonbladet avslöjade under onsdagen att amerikanen var han klar för Växjö redan förra säsongen men valde att nobba SHL-klubben på grund av löneskillnaden.

Vid lunchtid gick supporterförening North Power ut och krävde att kontraktet skulle rivas efter uppgifterna om att Agostino haft möjlighet att spela i SHL redan förra säsongen. Några timmar senare stod det klart att AIK valt att bryta kontraktet.

– För Skellefteå AIK har frågan om hans försök att avsluta sitt kontrakt med den ryska klubben inför förra säsongen varit viktig. Nya uppgifter i media och från andra källor förändrar vårt ställningstagande. Vi väljer därför att bryta kontraktet, säger Erik Forssell, general manager i Skellefteå AIK Hockey i ett pressutskick.

Hör klubbdirektör Åsa Andersson uttala sig om beslutet i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.