Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skellefteå kommun: Kågeskolan stänger Visa alla (3)
Visa alla (3)

Skellefteå kommun: Kågeskolan stänger

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå kommun kommer att stänga Kågeskolan till och med fjärde maj, det meddelade skolchefen Anders Bergström på en presskonferens under måndagen. Anledningen är den lärarbrist som rått sedan början av april.

Skellefteå kommun kallade sent under måndagen till presskonferens i stadshusets reception. I ett pressmeddelade skrev Skellefteå kommun att det skulle handla om en fråga som berör skolan.

Sedan början av april har sjukfrånvaron bland medarbetarna pendlat mellan 20 och 60 procent enligt Skellefteå kommun. Under dagen har Kågeskolan arbetat med förberedelserna inför den hemundervisning som kommer att bedrivas fram till den 4 maj då undervisningen återupptas enligt schema.

– Vi har en hög sjukfrånvaro bland våra medarbetare på Kågeskolan. Det är beklagligt att vi måste stänga skolan under en period men när sjuktalen är höga blir det svårt att bedriva undervisningen på ett bra sätt, säger Anders Bergström.

Regionen ska hjälpa med smittspårning

Region Västerbottens biträdande smittskyddsläkare Gunilla Persson säger till SVT att de kommer att hjälpa till med provtagning av skolpersonal, eftersom problemen på Kågeskolan varit så stora.

– Vi kommer också att hjälpa till med smittspårning om det visar sig att det handlar om corona, säger Gunilla Persson.

Fritids öppet för vissa

Fritidshemmet på Kågeskolan kommer bara att vara öppet för vårdnadshavare som arbetar inom samhällsviktiga verksamheter.

– Om någon förändring sker återkommer vi med mer information om det senare. En uppmaning till vuxna och vårdnadshavare är att vistas mer ute på samhället för att finnas tillgängliga för våra barn och ungdomar i dessa tider, säger Berith Markstedt som är avdelningschef på kultur- och fritidskontoret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet