Mannen som sköts Öst på stan i Umeå döms för grovt narkotikabrott. Foto: ERIK ABEL / TT

Skjutne mannen i Umeå döms till fängelse för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sköts Öst på stan i Umeå den 17 april i år döms till två års fängelse för grovt narkotikabrott. Ytterligare två personer i samma mål döms också till fängelse.

I våras sköts en man i 25-årsåldern Öst på stan i Umeå. Han träffades av tre skott men överlevde.

Samma man greps av insatsstyrkan i sitt hem tidigare i höst, misstänkt för grovt narkotikabrott.

Skjutning i centrala Umeå

Får två års fängelse

Han knöts tidigt till ett stort parti narkotika efter att polisen gjort ett tillslag på Västerslätt i maj, för detta döms han nu i Umeå tingsrätt till två års fängelse.

Utöver den skjutne mannen har ytterligare två personer dömts till fängelse för inblandning i narkotikahärvan – i 14 dagar respektive två år.

Brottet bedöms som grovt av tingsrätten eftersom det varit fråga om en stor mängd narkotika.

Ser kopplingar till gäng

Polisen har spårat den skjutne mannen till kriminella nätverk i Stockholm. Efter en lång tids spaning och tömning av telefoner har man lyckats knyta honom till det stora drogpartiet.

Den skjutne mannen är också misstänkt för ytterligare brott efter att polis hittat narkotika och nästan 100 000 kronor i kontanter vid en husrannsakan. Husrannsakan ska ha skett några dagar innan insatsstyrkan grep honom.

Samtliga tre tilltalade har förnekat brott. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning i centrala Umeå

Mer i ämnet