SMHI har utfärdat en orange varning i Västerbottens län som börjar gälla under torsdagskvällen. Foto: SVT

SMHI varnar: Bråkigt väder i Västerbottens kustland

Uppdaterad
Publicerad

Kraftigt snöfall i kombination med hårda vindar under torsdagen och fredagen – nu larmar SMHI för trafikkaos i Västerbotten och Ångermanlands kustland.

Det rör sig om ett snöfallsområde som, i kombination med hårda vindar, förväntas ställa till med en hel del strul i länet. Upp till 30 centimeter snö väntas och SMHI utfärdar en orange varning.

Framkomligheten väntas bli mycket begränsad där det kraftiga snöfallet inte hunnit röjas undan. I och med ett besvärligt vägunderlag förutspås trafikolyckor, som kan bidra till en begränsad framkomlighet i trafiken. Även i buss-, tåg- och flygtrafiken väntas förseningar under torsdagen och fredagen.

Hårda vindar

En gul varning har utfärdats av SMHI angående hårda vindar på Lapplandsfjällen och nordligaste Jämtlandsfjällen. Ovana besökare avråds från att ge sig ut på fjället.

Ännu en gul varning gäller kuling kring norra Bottenhavet och norra Kvarken. SMHI upplyser om potentiella problem för fritidsbåtar och mindre yrkesfartyg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.