-Det känns meningsfullt att kunna hjälpa till, säger vd Ove Abrahamsson Foto: Råsunda Mekaniska

Ställde om produktionen – för att hjälpa hemtjänsten i Storuman

Uppdaterad
Publicerad

Råsunda Mekaniska i Storuman såg hela produktionen störtdyka med 80 procent för bara någon vecka sedan. Då sadlade de om och tillverkar nu skyddsutrustning till hemtjänsten.

Ove Abrahamsson är vd och har jobbat i 32 år:

– Krisen 2008 minns jag väl och man trodde sig aldrig mer behöva vara med om någon liknande men det är här är så mycket större och har gått så mycket fortare, det är ju helt ofattbart.

Coronaviruset i Västerbotten

Han såg ett upprop i sociala medier om behov av skyddsmateriel och kollade då upp på internet vad som behövdes.

– Här står ju en 3D-skrivare så det gick ganska fort att personalen som nu fått lite att göra istället började tillverka hållare till de visir som vården behöver. Det var bara att sätta igång och nu har vi kört ett dygn, berättar han.

”Känns meningsfullt”

I vanliga fall gör Råsunda mekaniska svarvade detaljer, men när produktionen är så låg har det ideella arbetet kommit in som något positivt.

– Det känns meningsfullt att kunna hjälpa till, vi kan tillverka en hel del om än det tar lite tid. Den första leveransen går till hemtjänstpersonalen i Storumans kommun, säger Ove Abrahamsson, som väntas kunna göra första leveransen till vårdpersonalen redan på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet