Foto: Wasaline

Stödstrejk inledd – Vasafärjan ställer in flera turer

Uppdaterad
Publicerad

Från klockan 06 på torsdagen har Finlands Sjömans-Union inlett en sympatistrejk för att visa sitt stöd för Post- och logistik-unionens pågående strejk. Det påverkar godstrafiken mellan Vasa och Umeå.

Den pågående konflikten mellan den finska posten och arbetstagarnas representant Post- och logistik-unionen utvidgades på torsdagsmorgonen.

Sjömännen gick från klockan 06 ut i en stödstrejk som påverkar frakttrafiken från Vasa till Umeå. Det innebär att inga långtradare eller släp tas ombord i Vasa. Godsfrakten från Umeå till Vasa påverkas däremot inte av strejken.

Två turer ställs in

Två turer i persontrafiken påverkas. Det är dels kvällsturen på söndag med avgång 20.00 från Vasa och dels lunchturen på måndag med avgång 12.00 från Umeå.

I övrigt fortsätter den som normalt och personbilar och bussar transporteras även från Vasa till Umeå, skriver rederiet i ett pressutskick.

Stödstrejken väntas pågå till dess att den finska posten och dess arbetstagares representant Post- och logistik-unionen PAU når en lösning på konflikten. Från måndag 25 november kan stödstrejken utökas och då kommer alla fartyg under finländsk flagg att stå kvar i hamn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer