Arkivbild. På Länstrafikens hemsida kan resenärerna hålla sig uppdaterade angående eventuella trafikstörningar. Foto: SVT

Hala vägar ställer till problem – busstrafiken påverkas

Publicerad

De senaste dagarnas väder har ställt till med problem för länstrafiken. Nu uppmanas resenärer att hålla utkik de kommande dagarna då det inte finns någon beredskapsplan.

Busstrafiken i länet har drabbats av störningar i och med regn som ledde till hala vägbanor, värst har det varit i inlandet.

– I går fick fler bussar stå och vänta på sandbil, och nu har vi störningar på sträckan Umeå-Hemavan där trafiken står stilla vid Forsmark efter en avåkning, säger Harriet Söder på Länstrafiken.

Det är en lastbil som kört i diket längs E12 vid Forsmark. Ingen person uppges ha skadats, men enligt polis är det halt på platsen och begränsad framkomlighet.

Kör så länge det går

Någon beredskapsplan inför helgen, då det förutom halka också väntas blåsa mycket, går inte att ha för Länstrafiken.

– Nej, vi kan inte göra annat än att köra så länge det går, och så får varje förare bedöma läget och ha dialog med trafikplaneringen, oftast handlar det om att vänta in sandbil om det inte går att köra vidare, säger Söder.

Hon uppmanar alla som ska åka buss kommande dagar att hålla koll på Länstrafikens hemsida, där uppdateras trafikstörningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer