Foto: SVT

Storvarsel på industri i Norsjö

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kom besked om att trapptillverkaren Drömtrappor i Norsjö varslar upp till 25 personer. Orsaken uppges vara att småhusbranchen går kraftig tillbaka.

Det är ungefär 25 personer som berörs av varslet på industrin Drömtrappor i Norsjö. Detta var norran.se först att rapportera om. Drömtrappor är Norsjö kommuns största privata arbetsgivare. Totalt har företaget 120 anställda.

De anställda fick beskedet under onsdagen. Anledningen är enligt företagets ledning att det går trögt för småhusförsäljningen i landet. Förra veckan meddelade en av företagets storkunder Älvsbyhus att de lägger ned en fabrik.

– Många husproducenter krymper produktionen och det påverkar oss som trapptillverkare. Vi anpassar kostymen efter den rådande situationen, säger Drömtrappors vd Johan Jonsson, till norran.se

Varslen gäller 18 kollektivanställda och 7 tjänstemän. På fredag inleds förhandlingar mellan fack och företag.

Facket hänvisar mediefrågor till vd Johansson som befinner sig i Finland.

– Jag överlåter just nu alla frågor till honom, säger GS-fackets klubbordförande Kenneth Gustafsson, till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.