Vid Malå kommuns alpina anläggning Tjamstanbackarna har personalen under flera års tid brutit mot kommunens regler för tankkort. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Tankkortshärvan i Malå – ärendet ska behandlas ytterligare

Publicerad

Malå kommun skulle under tisdagen gå vidare och lägga tankkortshärvan till handlingarna. Men ett öppet brev från den förre fritidschefen fick kommunen att tänka om och nu återremitteras ärendet.

Ett år har snart passerat sedan tidningen Norran avslöjade olovlig tankning av kommunpersonal vid Tjamstanbackarna. På tisdagen skulle slutrapporten läggas till handlingarna i kommunstyrelsen, enligt Norran.

Men dagen innan sammanträdet inkom ett öppet brev från förre fritidschefen som kritiserade utredningen. Kommunstyrelsen har därför beslutat att ärendet ska återremitteras.

– Vi kan inte avsluta något när vi inte känner oss klara. Sedan har det diskuterats mycket vilken förtroendeskada Malå kommun har lidit av det här. Nu gäller det att återställa förtroendet, om vi inte hade tagit skrivelsen på allvar så hade vi i stället ytterligare försämrat förtroendet, säger Lennart Gustavsson (V), kommunalråd i Malå till Norran.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer