Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”De finns de som får hjärtklappning av att närma sig skolan” – hör läraren på Texas om vilken hjälp som finns att få. Foto: Mikael Assmundsson/SVT

Texas studiecenter i Skellefteå ger elever med skolfrånvaro en andra chans

Uppdaterad
Publicerad

Fler ungdomar än normalt har svårigheter att komma tillbaka till skolan efter pandemins distansundervisning. Det märker personalen vid Texas studiecenter i Skellefteå. Här erbjuds stöd till elever och målet är att de ska kunna ta sig tillbaka.

På grund av pandemins effekter och annat är det just nu fler elever med problematisk skolfrånvaro som söker sig till studiecentret Texas. Vissa elever har tvingats starta gymnasiestudierna på distans och aldrig satt sin fot i en stor skola.

– Att passa in och att prestera blir jättetufft för en del. Det är kanske den svåraste start man kan få – att påbörja gymnasiet hemifrån och sedan ta sig till en miljö där det är över 1 000 elever, säger Peter Brännström som är pedagog på Texas studiecenter.

I klippet berättar han eleverna som har det svårt och hur Texas jobbar med dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.