Foto: privat.

Timo satte 17.681 plantor på ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

Vid klockan sju på torsdagsmorgonen så satte Timo Kloft sin sista planta. Totalt blev det 17.681 plantor och därmed ett än så länge inofficiellt världsrekord i hur många plantor man kan sätta under ett dygn.

Det var i morse som Timo Kloft satt sin sista planta för dagen Björksele utanför Lycksele. Totalt blev det 17.681 plantor under 24 timmar. SVT Nyheter Västerbotten fick tag på honom vid sju-tiden i morse.

– Jag är så nöjd, det är så kul att ha klarat de. Nu måste vi bara vänta 10 veckor för att se om Guinness godkänner det, säger Timo Kloft.

I snitt så satt han 700-800 plantor per timme i 24 timmar och slog därmed världsrekordet som tidigare var på 15.000 plantor. Nu firar Timo med champagne och öl till frukost.

– Jag känner mig fortfarande pigg, men nu får jag vila en dag men sen är det dags att återgå till jobbet och börja plantera igen, säger Timo Kloft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.