När SVT kom till platsen var tankbilen redan bärgad, men kvar stod den uppklippta personbilen. Foto: SVT

Trafikolycka: Tankbil kvaddades på väg till skogsbrand 

Uppdaterad
Publicerad

En tankbil var på väg från Umeå för att assistera vid räddningsarbetet i Nordmaling när den kolliderade med en personbil. En man i 80-årsåldern skadades allvarligt i samband med olyckan.

Olyckan inträffade längs Gräsmyrvägen vid korsningen mot Yttersjö. Personbilen körde in framför tankbilen varpå kollision uppstod. 

- Det gick bra för räddningspersonalen, men vi fick klippa ut en av dem i bilen, säger Joakim Olsson vid räddningstjänsten i Umeå.

En tankbil kort i Holmsund

Båda fordonen behövde bärgas från platsen. 

– Nu är vi en tankbil kort och är utan en i Holmsund. Det är ju inte så kul direkt, säger Olsson.

Äldre man allvarligt skadad

Senare på kvällen meddelade akuten på NUS via en patientskaderapport att en man och en kvinna i 80-årsåldern lagts in för vård.

Mannen vårdas nu på intensivvårdsavdelning med allvarliga skador. En sådan kan exempelvis vara en allvarligare inre skada eller lårbensfraktur. Kvinnan är inlagd på vårdavdelning och vårdas nu för måttliga skador. Exempel på sådana kan vara hjärnskakning, eller arm-och underbensfraktur.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränderna i Västerbotten 2018

Mer i ämnet