Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Ek var med och tömde skolan för några år sedan – i videon ser du när han förbereder för att kunna öppna den igen. Foto: Anders Öhlund/SVT

Trångt på skolorna i Skellefteå – nu blir Kanalskolan gymnasium

Publicerad

Skellefteå växer fort och det är platsbrist på gymnasieskolorna. Nu byggs Kanalskolan i Skellefteå om för att lösa problemet. Ungefär 400 ekonomielever från Anderstorpsgymnasiet ska flytta hit.

– Det är toppen att vi får den här möjligheten, säger Jörgen Malm, rektor.

Kanalskolan var tidigare högstadium men stängde för några år sedan. I höst kommer skolan öppna igen och under fyra år kommer ungefär 400 gymnasieelever, bland annat de som går ekonomutbildningen, att studera där.

Kommunen ska bygga en ny gymnasieskola som enligt planerna ska vara klar 2026. Eleverna kommer då att flyttas dit och Kanalskolan kommer att återgå till att vara högstadieskola igen.

– Det har varit trångt på Anderstorps-gymnasiet och Kanalskolan har stått tom så det är toppen att vi får den här möjligheten, säger Jörgen Malm rektor vid ekonomutbildningen vid Kanalskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.