Arkivbild Foto: Ronny Lindström.

Trästock sparkar igång under fredagen

Publicerad

Under fredagen sparkar Trästocksfestivalen i Skellefteå igång och arrangörerna hoppas på storpublik.

– Med det här vädret tror jag inte det blir några problem alls, säger Ludwig Eriksson pressansvarig på Trästocksfestivalen

För 27:e gången i ordningen är det dags för gratisfestivalen Trästock i Skellefteå att sätta igång. På festivalen kommer det beredas plats för artister, filmvisningar samt annan scenkonst och förväntningarna från arrangörerna är höga.

– Om vädret håller i sig som det har gjort tror jag det kommer bli en storslagen festival, säger Ludwig Eriksson, pressansvarig på Trästocksfestivalen och fortsätter:

– Vi har lyckats få en bra blandning på akterna i år, säger han.

Hoppas på 25 000

Med sol i skyn och artister som Tove Styrke, Tomas Andersson Wij, Sarah Klang och Entombed A.D på scen beräknar arrangörsgruppen att omkring 20 000-25 000 personer ska besöka festivalområdet under helgen.

– Det är där vi brukar hålla oss och med det här vädret tror jag inte det blir några problem att möta det alls faktiskt, säger Eriksson.

Rustat för värmebölja

Med tanke på den senaste tidens värmebölja kommer festivalen ha tillgång till vätska bland annat vid scenerna men även på andra ställen inne på området.

– Vårt säkerhetsteam kommer kunna bidra med vatten också. Sen har vi ett eget sjukvårdsteam på området och vi har kontakt med Röda korset och andra som kan bistå om det skulle hända att någon får vätskebrist eller liknande i värmen, säger Ludwig Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.