Foto: SVT

Tre års fängelse för knivattack i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

En 31-årig man attackerade en annan man och högg honom med en kniv flera gånger på torget i Lycksele – nu döms han till tre års fängelse för grov misshandel.

Det var i mitten av mars som en 31-årig man i Lycksele attackerade en annan man med sju knivhugg efter ett bråk.  Mannen högg sitt offer upprepade gånger mot överkroppen samt delat ut både sparkar och slag.

Åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas till ett längre fängelsestraff för mordförsök. Men Lycksele tingsrätt gick inte på åklagarens linje och menar att det inte går att bevisa att mannens avsikt var att döda.

31-årige mannen döms för grov misshandel till tre års fängelse och ska också betala ett skadestånd på 49 100 kronor till offret.

Offret döms också för misshandel

Bakgrunden till bråket ska ha varit en dispyt mellan gärningsmannens fru och den knivstuckne. Även knivoffret stod åtalad för misshandel och där beslutade tingsrätten att döma mannen till en månads fängelse.

Även en annan man har dömts till en månads fängelse för försök till misshandel, olaga hot och skadegörelse i samband med händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.