Tv-profilen Siewert Öholm är död

Uppdaterad
Publicerad

TV-personligheten och debattören Siewert Öholm, 77, är död. Han avled i cancer, bekräftar familjen för SVT Nyheter. Innan dess tog han själv farväl.

”Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg”, skrev han själv på Facebook.

En elakartad levercancer tog hastigt livet av journalisten Siewert Öholm.

Nyligen skrev tv-profilen själv på sin Facebook-sida:

Siewert Öholm 1939-2017

”Hej vänner! Jag håller på att avsluta mitt fb-konto, och jag ser att mitt liv håller på att rinna ut. Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg. Jag tror heller inte att Gud, när vi möts, behöver kommunicera genom Facebook. Tack vänner och följare”.

Nu bekräftar familjen att Öholm somnat in.

Verksam i Umeå i många år

Siewert Öholm anställdes på Sveriges Radio i Umeå 1971. Hans första succé som TV-producent blev långköraren Hela Kyrkan Sjunger. Mellan 1973 och 1982 fick tittarna uppleva kristen körsång från Filadelfiakyrkan i Umeå.

I början på 80-talet var Siewert Öholm tillsammans med Gun Alroth programledare för caféprogrammet Hemma efter 18, som sändes från Umeå åren 1981-1983.

1984 ledde han SVT-programmet ”Svar direkt” och gick 1995 över till ”Kvällsöppet” och ”Nattcafé”.

Öholm har sedan frilansat som journalist och debattör, bland annat som kolumnist för den kristna tidningen Dagen. Mellan 2006 och 2007 var han chef för den kristna tv-kanalen Värdekanalen.

Sedan 2015 satt Öholm med i styrelsen för webbkanalen TV2020.

Siewert Öholm blev 77 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Siewert Öholm 1939-2017

Mer i ämnet