En personbil voltade utanför Bjurholm. Två personer har förts i ambulans från platsen. Foto: RäddningstjänstenVisa alla (3)
Visa alla (3)

Två halkolyckor på kort tid – ”Klibbsnö på E4”

Uppdaterad
Publicerad

Det har börjat snöa på flera håll i Västerbotten och väglaget är redan riktigt besvärligt. På E4 runt Skellefteå varnar räddningstjänsten för halkan.

– Det är ett par centimeter snö och många har sommardäck, säger Magnus Nyberg, insatsledare i Skellefteå.

Strax innan klockan 10.00 fick en förare i en personbil sladd och for in i mitträcket på E4 mellan Frostkåge och Spisen, utanför Skellefteå. Personen uppges ha klarat sig bra, men det är väldigt halt på E4 enligt räddningstjänsten.

– Det är klibbsnö på E4 och väldigt halkigt och moddigt, så det gäller att ta det försiktigt, säger Magnus Nyberg vid räddningstjänsten i Skellefteå.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se snöläget på E4 norr om Umeå – tilltar under eftermiddagen Foto: Mikael Assmundsson, SVT

Bara minuter tidigare gick en bil av vägen utanför Bjurholm, i höjd med Provåker. Det finns uppgifter om att den voltat.

– Den har snurrat och låg på sidan när vi kom, säger räddningsledare Roger Westerberg.

Två personer befann sig i bilen. Den ena uppges ha tagit sig ut på egen hand. Den andre satt vid 10-tiden kvar i bilen, men var vid medvetande. Skadeläget är oklart, men uppges inte vara allvarligt. Båda har förts i ambulans till Umeå.

Det är oklart hur olyckan gått till, men halkan kan ha varit en bidragande faktor.

– Det är halkigt och det ligger ett snötäckte på vägen. Olyckan har skett vid en kurva och sannolikheten är att halkan kan ha spelat in, säger räddningsledaren.

SMHI varnar för snömängder upp emot 15 centimeter under söndagen. Mest väntas falla längs kusten i området söder om Skellefteå och ner omkring Lövånger. Luleå hade redan under natten mot söndagen fått upp emot två decimeter snö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer