”Vi måste få tid på oss de närmsta dagarna att utreda hur det kunde hända”, säger Anders Hågeby, tillförordnad institutionschef på LVM-hemmet Renforsen. Foto: SVT

Två kvinnor greps i Granö efter biljakt – misstänks ha stulit bil från behandlingshem

Uppdaterad
Publicerad

Vid 14.30 på söndagen fick polisen larm om att två kvinnor ska ha stulit en bil från LVM-hemmet Renforsen i Vindelns kommun i samband med en bevakad utevistelse. Flera polispatruller larmades och i höjd med Granö körde duon på en spikmatta som polisen lagt ut och därefter kunde kvinnorna gripas misstänkta för rån.

Personal från behandlingshemmet ringde till polisen och larmade om händelsen.

– Kvinnorna kom över nyckeln i samband med en utflykt, de stal nyckeln av personalen, säger Anders Hågeby, tillförordnad institutionschef på LVM-hemmet.

Hur ser du på händelsen?

– Det är allvarligt, men en lättnad att ingen har kommit till skada. Nu kommer vi att se över våra rutiner och prata med alla inblandade för att utreda vad som har hänt, säger Anders Hågeby.

Inget tillhygge användes

Ungefär en timme tog det efter att larmet kom till att polisen lokaliserade bilen längs E12, i höjd med Vännäs. Men kvinnorna vägrade att stanna och strax söder om Granö placerades spikmattan ut.

Varför det rubriceras som ett rån vill polisen inte gå in på, med hänvisning till utredningssekretess.

– Jag har inte fått information om att något tillhygge har använts, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl på polisen i region Nord.

Ingen person skadades i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.