Foto: SVT.

Två personer anhållna – misstänks för mordförsök och grovt rån

Uppdaterad
Publicerad

Under natten hittades en ung man skadad utomhus på Ålidhöjd i Umeå. Nu har två personer anhållits – misstänkta för mord och grovt rån.

Under dagen har brottsplatsen spärrats av. Hundpatruller och tekniker har arbetat i området. Polisen har även knackat dörr och förhört personer.

Den unga mannen som hittades var skadad och fördes med ambulans till sjukhuset. Skadeläget är oklart i nuläget.

Inledningsvis fanns ingen misstänkt för det grova brottet, men nu är två personer anhållna. Polisen i Västerbotten skriver på sin hemsida att personerna kommer att förhöras under måndagen, med försvarare.

Under natten mot lördagen blev en man misshandlad och rånad av flera personer i ett annat område i Umeå. Polisen kan inte utesluta att det finns en koppling mellan händelserna, skriver Västerbottens-Kuriren.

– Det är klart att vi tittar på om det kan finnas ett samband, men mer än så vill jag inte säga, säger David Helgesson vid polisen i Umeå, till VK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.