Udominates starke man kliver av

Uppdaterad
Publicerad

Basketlaget Udominate gick stora delar av säsongen som tåget. Inte förrän i finalspelet mot Luleå började det hacka i maskineriet och det blev tillslut bara ett SM-silver. Nu meddelar en av lagets grundare och General Manager att han lämnar skutan.

I grundserien gick de obesegrade men i finalen förlorade Udominate mot Luleå och tog därmed sitt tredje raka SM-silver. Inför lagets sjätte säsong i damernas basketliga gör nu föreningen ett antal förändringar i ledningen. En av de som kliver åt sidan är Oscar Stenberg som är en av lagets grundare och nu senast General Manager för laget.

– Vi behöver utveckla vår administration och vår organisation, vi har hittills haft allt vårt fokus på sportslig utveckling och ibland har resten inte hängt med, säger han i ett utskick.

Blir kvar i klubben

Under året har det varit en del turbulens utanför planen. Bland annat med tränarbytet som medförde ekonomiska bekymmer för föreningen. Det ekonomiska läget ska dock vara under kontroll inför kommande säsong.

LÄS MER: Fortsatt orosmoln kring Udominates skulder

Att Oscar Stenberg nu avgår från sitt uppdrag som General Manager innebär inte att han lämnar föreningen. Istället kommer han att fokusera på strategiskt arbete i styrelsen och fortsätta att utveckla samarbetet med befintliga och nya sponsorer.

– Jag har nu under 5 år drivit klubben, tagit den från nedre halvan till att vara en klubb som slåss om SM medaljer och tävlat i EuroCup, något jag är stolt över att jag tillsammans med alla fantastiska personer runt klubben lyckats med, dock är det nu dags att ta nästa steg för Udominate och då passar jag bättre att arbeta från styrelsen med sponsor frågor samt utveckla klubben mer från ett strategiskt plan avslutar säger han.

Ny General Manager för Udominate blir Joakim Genetay, vice ordförande, meddelar klubbens styrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.