Huset på bilden är ett av husen på Tvistevägen i Umeå. Personen bröt sig in i lägenheten genom ett fönster. Foto: Erik Sedin/SVT

Umeå: Inbrott på Tvistevägen natten mot söndag

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter 02.00 natten mot söndag fick polisen in ett samtal om ett inbrott i en lägenhet på Tvistevägen i Umeå. Enligt de som bor i lägenheten ska ingenting ha blivit stulet. En liknande händelse inträffade förra veckan – också på Tvistevägen.

Personen ska ha tagit sig in genom ett öppet fönster någon gång mellan 19.00 och 02.00. I det här skedet har polisen ännu ingen misstänkt till händelsen men en brottsplatsundersökning är gjord.

Liknande händelse förra veckan

Förra veckan fick polisen information om att en okänd man blottade sig kring området vid Tvistevägen, denne man ska även ha gjort olaga intrång i en lägenhet.

– Då vaknade hyresgästen mitt i natten av att det stod en okänd person i lägenheten, säger Peder Jonsson, kommunikatör hos polisen.

Om det finns något samband mellan händelserna kan Peder Jonsson inte svara på. Och det finns inga vittnen till inbrottet som skedde natten till söndag.

– Eftersom det inte var någon hemma när personen bröt sig in så finns det inget vittne till händelsen, säger han.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig om man har sett någonting mellan klockan 19-00 och 02.00 natten mot söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.