Charlotte Kalla vid skid-SM i Umeå 2014. Foto: TT

Umeå skidallians upplöses

Publicerad

I samband med årsmötet för Umeå skidallians har man beslutat att upplösas. Man anser att det inte finns förutsättningar att fullfölja sitt uppdrag att främja skidåkningen i Umeå.

Allt större krav ställs på anläggningarna när det gäller att arrangera större tävlingar, både nationellt och internationellt. Detta är en av anledningarna till att Skidalliansen anser att de inte kan fullfölja sitt uppdrag.

– I Umeå finns idag inte förutsättningar att söka värdskap då vi inte lever upp till rådande regelverk. Statusen för skidspåren i Gammliaskogen behöver till exempel uppgraderas, säger skidsektionens ordförande i IFK Umeå Patrik Widebo i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet framgår det att skidalliansen upplöses på grund av en besvikelse av att inte ha fått tillräckligt med stöd från kommunen. Föreningarna kommer dock att fortsätta samarbeta kring skidsportens utveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.